Menu Sluiten

Buiten sporten en bewegen

Op 6 mei zijn tijdens een persconferentie nieuwe richtlijnen bekend gemaakt. Stap voor stap worden de maatregelen die sinds 16 maart van kracht zijn versoepeld. Er wordt ook voorzichtig gekeken naar de komende maanden om zo iedereen wat perspectief te bieden.

Voor de jeugd zijn de maatregelen rondom sporten en bewegen al eerder versoepeld. En nu mogen volwassenen vanaf 11 mei ook samen buiten sporten en bewegen onder begeleiding van een trainer. Maar ook hier gelden weer de algemene basisregels. Contactsport is vooralsnog niet toegestaan. Tijdens de sport en beweegactiviteiten dient iedereen op 1.5 meter afstand van elkaar te blijven. Risicogroepen wordt afgeraden in groepen samen te komen. En blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheidsklachten.

De langverwachte versoepeling van de maatregelen vraagt veel verantwoordelijkheid van ons allen. Het is daarom van belang om hier goed mee om te gaan en rekening te houden met alle basisregels. Alleen zo komen we samen vooruit en blijven we als maatschappij in beweging.

Klik hier voor een overzicht: Risicogroepen en COVID-19 | RIVM

Op de download pagina kan je de kaart met de nieuwe basisregels als PDF downloaden