Menu Sluiten

Over de Buurtsportcoach

David is de Buurtsportcoach voor de wijken Rivierenbuurt en Stationsbuurt

Sinds juli 2021 is David de nieuwe Buurtsportcoach voor de Rivierenbuurt en Stationsbuurt. Hij heeft de opleiding Sportkunde gevolgd aan de sportcampus in het Zuiderpark. Naast bezig te zijn als Buurtsportcoach houdt David zelf ook veel van bewegen. Zo doet hij aan fitness en calisthenics (trainen met je eigen lichaamsgewicht).

“Ik wil mensen graag laten inzien dat ze tot meer in staat zijn dan dat ze in eerste instantie denken.” – David

Casy, Buurtsportcoach

Casy is in mei 2019 van start gegaan in Moerwijk/Morgenstond en sinds januari 2020 actief als Buurtsportcoach in de Rivierenbuurt/Stationsbuurt. Naast haar werk als Buurtsportcoach studeert zij Psychosociaal Counseling. Ze weet als geen ander wat regelmatig bewegen doet voor lichaam en geest en wil anderen daar graag bij helpen. Haar doel als Buurtsportcoach is mensen een stap verder te helpen om hun doelen te behalen door letterlijk in beweging te komen.

Zelf doet zij ook veel aan beweging, ze doet regelmatig aan fitness en volgt diverse groepslessen. Ook is zij een grote fan van hiken.

Casy stopt per 1 september 2021 als Buurtsportcoach in de Rivierenbuurt en Stationsbuurt maar blijft actief als Buurtsportcoach in andere Haagse wijken waaronder Bouwlust en Vrederust.

De wereld draait niet om mij of jou, het is aan ons om de wereld draaiende te houden – Casy

Yosun Serdaroglu, assistent buurtsportcoach

Yosun is afgestudeerd aan de universiteit in Turkije als Docent Verpleegkundige en is op dit moment werkzaam als groepsleider bij HHW Zorg en Zebra Welzijn. Daarnaast is Yosun een gecertificeerde Yoga Instructeur en in haar vrije tijd volgt ze filosofie en psychologie lessen. Ze geeft regelmatig voorlichting over bewegen, gezondheid en vitaal ouder worden voor verschillende landelijke stichtingen.

Als assistent buurtsportcoach wil zij zich inzetten om Hagenaars te coachen naar een gezonde en vitale leefstijl.

Yosun stopt als Assistent Buurtsportcoach en gaat zich nu richten op een opleiding en haar werk in de zorg.

Door Yoga neemt mijn energie en creativiteit toe en geniet ik meer van het leven. Omdat Yoga zo goed is voor lichaam en geest wil ik dat graag aan iedereen overdragen – Yosun

Jelle Pronk, assistent Buurtsportcoach

Mijn naam is Jelle en de komende maanden zal ik aan de slag gaan als assistent buurtsportcoach in de wijken Stationsbuurt en Rivierenbuurt. Zelf ben ik vooral druk bezig met mijn HBO opleiding Sociaal Werk in Leiden.

Ik heb mijn hele leven getennist maar ik ben er enkele jaren geleden achter gekomen dat duursport meer wat voor mij is. Mijn grote passie is dan ook hardlopen maar ik houd me ook nog bezig met wielrennen, voetballen en wedstrijdzeilen.

Daarnaast vind ik het leuk om te koken en om lekkere dingen te eten. Ik ben gemotiveerd om als assistent buurtsportcoach aan de slag te gaan omdat ik geloof dat iedereen beter wordt van voldoende beweging.

Jelle heeft zijn stage 2020-2021 als assistent Buurtsportcoach afgerond en gaat zich verder richting op zijn studie Social Work.

Jikke van den Berg, assistent Buurtsportcoach

Hallo! Mijn naam is Jikke. Ik ben 21 jaar en ik woon sinds een jaar in Den Haag. Ik woon met veel plezier in het centrum van Den Haag. Het grootste deel van mijn leven heb ik op hockey gezeten, maar het afgelopen jaar doe ik veel aan kickboksen, zumba en hardlopen. Verder hou ik erg van koken en lekker eten. De komende twee maanden zal ik aan de slag gaan als assistent Buurtsportcoach in de wijken Rivierenbuurt en Stationsbuurt. Dit zal ik doen totdat ik in september aan mijn nieuwe studie begin. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan!

Jikke is in september 2020 een nieuwe uitdaging aangegaan en is gestart aan de opleiding Business Studies bij InHolland. Lees hier haar afscheidsbericht.