Menu Sluiten

Afscheid assistent buurtsportcoach Jikke

Volgende week zal mijn laatste week worden als assistent buurtsportcoach voor de wijken Rivierenbuurt en Stationsbuurt.

Ik stapte zonder verwachtingen deze functie in, en ben veel dingen tegengekomen. De fijne samenwerking en constante begeleiding van Casy hebben het werk een stuk leuker en makkelijker gemaakt. Iedere dag belde ik even om alles door te nemen. Dit werd echt onze dagelijkse routine, zelfs tot het punt dat als ik een uur later belde Casy zei “Ik dacht al, waar blijft ze nou!”.

Eén van de redenen waarom ik uit deze functie zo veel heb gehaald is omdat ik, met begeleiding, heel zelfstandig te werk mocht gaan. Dit zorgde ervoor dat ik initiatief nam en ondernemend nadacht.

Ook heb ik mijn stad Den Haag een stuk beter leren kennen, zo kwamen we tijdens wandelingen langs plekken die ik nog nooit eerder had gezien. Waar ik ook van genoten heb was om te zien hoe dankbaar en blij mensen kunnen zijn met de begeleiding van ons als buurtsportcoach om weer in beweging te komen.

Het is natuurlijk ook voorgekomen dat ik helemaal voorbereid klaarstond om een les te geven en er niemand kwam opdagen. Hoewel deze situaties in eerste instantie voor frustratie konden zorgen, heeft dit er ook voor gezorgd dat ik leerde om vooruit te kijken en niet te blijven hangen in tegenslagen.

Door deze functie heb ik een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de organisatie Bewegen Werkt. Voor mijn opleiding Business Studies komt dit goed van te pas en ik zal er nog veel over leren. Ik ben super blij dat ik de stap ga nemen om weer te studeren, hoewel dat ook betekend dat ik afscheid moeten nemen van deze fijne functie.

Hierbij wil ik alvast iedereen bedanken met wie ik deze afgelopen drie maanden heb mogen samenwerken. De leden van de stuurgroep, werkgroep leefstijl, medewerkers bij O3 en Zebra Welzijn, enthousiaste buurtbewoners maar vooral Casy.

Ik heb genoten, en nu is het tijd voor mijn volgende avontuur!

Jikke van den Berg
Assistent Buurtsportcoach