Menu Sluiten

Wat een zomer!!!

De zomervakantie is bijna voorbij en in voorgaande jaren werd er tijdens de vakantie een zomerstop wordt gehouden op sport- en beweegactiviteiten. Dit jaar hebben wij in de Rivierenbuurt en Stationsbuurt de vakantieperiode juist gebruikt om samen met buurtbewoners meer in beweging te komen. Na de lockdown van bijna drie maanden waarin we bijna allemaal veel minder in beweging zijn geweest hadden we ook wat in te halen.

Zomeractiviteiten O3
Samen met Christa van Zebra Welzijn en Streetsportcoach Kenneth hebben wij 7 actieve activiteiten georganiseerd. Zo heeft assistent BSC Jikke haar creativiteit ingezet en 40 geweldige bingo kaarten gemaakt voor de beweeg bingo, die wij zeker nog veel vaker in zullen zetten.
Onder begeleiding van Jikke, Christa en Andrea hebben de kinderen in de gymzaal lekker kunnen razen terwijl de ouders kennis maakten met yoga.
En dan het wandelen….met totaal 40 kinderen en ouders van O3 wandelen naar kinderboerderij De Woelige Stal in Transvaal. En in de laatste week, midden in de hittegolf, met een kleinere groep naar het Speeltuin Haagse Bos.
En we hebben bezoek gehad van Leefstijlcoach Stephanie uit de Stationsbuurt en hebben wij, de volwassenen, een heerlijke bulgur salade gemaakt terwijl de kinderen een heerlijk toetje klaar hebben gemaakt voor ons.

OpenjeHart: Zomer5daagse
Vijf dagen lang van plezier in Lindobeach Scheveningen. Als buurtsportcoach heb ik daar een hele kleine bijdrage mogen leveren door op de eerste dag yoga lessen te organiseren. De geweldige dames en heren van Open je Hart en Mantelkring hebben groots uitgepakt en hier een groot feest van gemaakt voor de vele bezoekers. Het was fantastisch om zoveel blije gezichten te zien en ik ben blij dat ik dat mee heb mogen maken. Mijn complimenten aan Open je Hart en de Mantelkring voor het mooie werk en al jullie prestaties. Jullie zijn onmisbaar!

Nieuw: Vitality Club
Voor senioren in de Rivierenbuurt was er maar 1 beweegactiviteit. Daar moest natuurlijk snel verandering in komen. In samenwerking met Streetsport Den Haag kon dat heel snel gerealiseerd worden. Elke maandag is er onder begeleiding van Streetsportcoach Kenneth de Vitality Club.
Vitality Club is een initiatief van Leyden Academy en heeft als doel de bevolking gezond en gelukkig te houden. Het is een mooi concept waarbij de regie geheel in handen is van de deelnemers. De eerste Vitality Club is opgericht in 2016 in Leiden en sinds dit jaar wordt het ook uitgerold in Den Haag. Samen met de ouderenconsulent in Bouwlust is de eerste club opgericht en ondertussen zijn er 4 Vitality Clubs in Den Haag waaronder nu ook in de Rivierenbuurt op het Deltaplantsoen bij O3.

Nationale Diabetes Challenge
In de Stationsbuurt wordt er de hele zomer al gewandeld voor Nationale Diabetes Challenge (NDC). tijdens de eerste wandeling hebben de deelnemers 2.6 kilometer weten te bereiken in 1 uur tijd. In de zesde week hebben ze hun conditie en tempo al zo verbeterd dat de 4.6 kilometer gehaald werd. De NDC wandeling is niet alleen een training, het is ook een wekelijks moment om samen te komen, elkaar te leren kennen, een praatje maken, lekker klagen over het weer:). Het voelt niet aan als een training omdat gezelligheid centraal staat.
Sinds deze week is er ook een wandelgroep in de Rivierenbuurt. De eerste wandeling met 8 deelnemers, onder begeleiding van Jikke, kreeg spontaan een leerzaam momentje. Eén van de deelnemers heeft ons verteld over de geschiedenis van de wijk en we hebben nieuwe plekjes ontdekt. Dat maakt zo een groepswandeling natuurlijk nog leuker!

Kortom … het was een actieve zomervakantie voor jong en oud. Veel nieuwe mensen leren kennen en oooh wat was ik blij met assistent BSC Jikke!!! Zij heeft in korte tijd zoveel en zo snel weten op te pakken. Zonder haar was het niet gelukt om al deze activiteiten te organiseren en tot succes te maken.

Voor mij is het nu tijd om een weekje vrij te nemen, mijn batterijtjes weer op te laden zodat ik er in september weer vol energie tegen aan kan.