Menu Sluiten

In de spotlight: Assistent Buurtsportcoach Jikke

Al zo’n zes weken ben ik ondertussen actief als assistent Buursportcoach in de Rivierenbuurt en Stationsbuurt. In deze zes weken heeft Casy mij dagelijks begeleid maar mij ook zo veel mogelijk zelfstandig laten doen. Zo ben ik begonnen met het geven van sportlessen, wat mij erg bevalt. Zoals de lessen Lady Fit in Vliethage, waar altijd een vaste groep deelneemsters op woensdagochtend en donderdagmiddag komt meedoen met de BBB lessen.
We waren na de corona-periode ook gestart met bootcamp op het Oranjeplein in de Stationsbuurt. Na drie weken voorbereiden, rondbellen en lesgeven bleek dit helaas toch geen succes. Voor mij was dit een goede oefening om te denken in oplossingen, en zo te kijken wat er wel mogelijk is. We proberen van alles uit, en als dit niet lukt kijken we verder.

Het hoogtepunt van de week is voor mij de maandag- en woensdagmiddag. De zomeractiviteiten voor ouders en kinderen bij O3 Rivierenbuurt die we in samenwerking met Zebra Welzijn hebben georganiseerd lopen super goed! Het is super om te zien hoe ouders en kinderen uit de wijk zo samen in beweging komen. Zo zijn we gestart met een beweegbingo en hebben de ouders vorige week yogales gehad van Casy, terwijl ik met de kinderen in de gymzaal spelletjes deed. Ook hebben we een lange wandeling gemaakt naar de kinderboerderij om zo in beweging te blijven en vandaag hebben we samen een gezonde lunch klaargemaakt.

Ik kijk ernaar uit om de komende vier weken nog deel te mogen nemen aan dit programma en hoop zo nog meer mensen in beweging te krijgen.

Jikke van den Berg
Assistent Buurtsportcoach Sport en Gezondheid
Rivierenbuurt/Stationsbuurt