Menu Sluiten

Thuis in Beweging

We leven nu al een behoorlijke poos in een wereld waarin veel dingen moeilijker zijn geworden. Over alles moet extra nagedacht worden en geen enkele activiteit lijkt nog van zelfsprekend.

Ook de beweegactiviteiten worden steeds aangepast en soms tijdelijk stop gezet. Zelfstandig in beweging blijven is lastiger vol te houden dan bewegen met een groep. Maar het is lang niet onmogelijk. Met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen kunnen we allemaal in en rond ons huis in beweging blijven.

Het is juist in deze tijd erg belangrijk om niet te vergeten waarom het zo goed voor ons is om te blijven bewegen: Het zorgt ervoor dat we ons goed voelen en dat kunnen we allemaal goed gebruiken in deze lastige tijd. Om te bewegen hebben we eigenlijk niet meer dan een beetje ruimte nodig. Je kan bijvoorbeeld gewoon in uw woonkamer een aantal oefeningen doen om fit en gezond te blijven. Heb je daar thuis echt de ruimte niet of gaat je liever naar buiten? Zoek dan een park, bos of grasveld op in de buurt. Download hieronder een schema met oefeningen ter inspiratie die je altijd en overal kan doen. Of kijk op onze YouTube kanaal voor de dansworkouts van assistent Buurtsportcoach Shanna en dans met haar mee.

De beweegoefeningen kunnen met of zonder gewichten uitgevoerd worden. heb je thuis geen gewichten, gebruik dan bijvoorbeeld 2 flessen water.

Jelle Pronk,
Assistent Buurtsportcoach
Rivierenbuurt/Stationsbuurt